Cehia mai speră, șansele Turciei sunt infime

iunie 21, 2016

rosicky cehia

EURO 2016, GRUPA D, CEHIA – TURCIA, marți, 21:06, ora 22:00

Cu un singur punct în cont, o singură șansă mai are Cehia să prindă direct ”optimile”: să se impună în partida de la Lens, iar Croația, care a adunat 4 puncte, să se încline cu Spania. Cât despre Turcia, oportunitățile sunt infime: trupa condusă de Fatih Terim nu are niciun punct și niciun gol marcat, însă o victorie la scor, plus jocul celorlalte rezultate, ar putea-o plasa printre echipele de pe cele mai bune 4 locuri 3.

De 3 meciuri nu au mai triumfat cehii, cu două înfrângeri completate de un egal. Aceste rezultate au fost precedate de alte 3 partide imbatabile, cu un egal și două succese. Numai o dată nu au marcat de 6 meciuri încoace, însă tot o dată au rămas cu apărarea nebătută. Ei participă neîncetat la faza finală a CE după 1993 încoace, de la divizarea fostei Cehoslovacii: au trecut de grupe la 3 din precedentele 5 participări.

Ajunși la Euro datorită celui mai bun loc 3 din preliminarii, jucătorii lui Terim au pierdut 3 din anterioarele 5 dispute, însă aceste eșecuri sunt unicele suferite de 18 partide încoace, oficiale și amicale, 12 încheiate cu succese. Numai de două ori în precedentele 8 confruntări nu au marcat, în alte 5 primind gol. Turcia a fost prezentă la primul turneu final de CE în 1996, când s-a oprit în grupe, iar de atunci a ratat  faza finală în 2004 și 2012. Însă, în 2000 a urcat până în ”sferturi”, iar în 2008 a ocupat a 3-a poziție.

Cele două protagoniste au fost rivale și în preliminarii, când fiecare a învins pe terenul celeilalte, Cehia cu 2-1, Turcia cu 2-0. Un al 3-lea oficial s-a disputat în grupele Euro 2008, cu reprezentanții Semilunii învingători, scor 3-2. În plus, au mai avut loc 6 meciuri de verificare, cu cehii superiori: 4 victorii, un egal și un eșec. În toate aceste confruntări s-a înscris mereu.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Cehia – Turcia

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *