Real vrea să profite de propria arenă

iunie 20, 2016

real madrid barcelona

BASCHET SPANIA, FINALA, REAL MADRID – FC BARCELONA, luni, 20.06, ora 21:00

Real dispută primul meci pe teren propriu din finala campionatului spaniol cu FC Barcelona, programată în sistemul ”cel mai bun din 5 partide”. După primele două întâlniri, din fief-ul blaugrana, scorul este 1-1: prima dată s-au impus greu catalanii, 100-99, apoi au ripostat madrilenii, 90-70, în cea mai detașată victorie all-time a lor în ”Palau”.

Eșecul din primul meci al finalei este singurul suferit de Real în ultimele 3 jocuri și al doilea încasat de 7 dispute încoace. Și mai în spate, a cedat de 3 ori în precedentele 19 întâlniri, doar în 5 dintre ele având peste 100 de puncte marcate. Acasă, trupa ”blanco” nu a mai pierdut în acest campionat de 15 înfruntări: în 21 de partide stagionale în ”BlaycardCard Center” s-a înclinat în doar două, cu Valencia și cu FC Barcelona. Real a fost lider la încheierea sezonului regulat, cu 61 de puncte și cel mai bun atac, 2903 puncte. Murcia (2-1), apoi Valencia Basket (3-1) au fost învinsele sale din ”sferturi”, respectiv semifinale.

FC Barcelona a cedat precedentul meci după două victorii la rând. De două ori a fost îngenuncheată în anterioarele 9 confruntări, răstimp în care numai o dată a atins pragul de 100 de puncte înscrise. A câștigat doar două din ultimele 5 apariții pe teren străin, dar cele trei eșecuri sunt unicele din precedentele 15 vizite făcute. În tot sezonul, ”afară” a suferit 4 eșecuri în 20 de partide. Catalanii au terminat sezonul regulat pe a doua poziție, cu 59 de puncte în 34 de meciuri, plus cea mai bună apărare, 2455 de puncte primite. În ”sferturi” au trecut de Fuenlabrada (2-0), iar în semifinale de Saski Baskonia (3-1.

În sezonul regulat, fiecare formație a învins în sala celeilalte, FC Barcelona cu 91-84, Real cu 91-86. În actuala stagiune au mai fost două dueluri directe în Euroligă, ambele câștigate de catalani, 87-86 în deplasare,72-65 acasă. Ultimul succes al madrilenilor acasă a fost un 100-80 în iunie 2015.

FC Barcelona și Real Madrid se întâlnesc pentru a 5-a oară consecutiv în ultimul act al campionatului spaniol. În precedentele 4 finale, fiecare echipă a triumfat de câte două ori, intercalat. În 2015 s-a impus gruparea din Capitală printr-un categoric 3-0, dar n-a mai reușit ”dubla” din 1994, și tot ea conduce la general după 13 dispute directe cu titlul pe masă, 7-6. În plus, în 30 din 32 de finale anterioare, adică 93,7 la sută, echipa care a câștigat primul meci, în acest caz Barcelona, a cucerit și trofeul.

Antrenorul gazdelor, Pablo Laso, contează pe întregul efectiv după recuperările lui Felipe Reyes și Rudy Fernandez. Dincolo, omologul Xavier Pascual nu se poate baza pe Dorsey, accidentat, în timp ce Juan Carlos Navarro și Lawal sunt incerți.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Real Madrid – Barcelona

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *