Finala NBA a ajuns la meciul 7: se va disputa cu trofeul pe masă

iunie 19, 2016

golden state cleveland 1

BASCHET NBA, FINALA, GOLDEN STATE – CLEVELAND, luni, 20.06, ora 03:00

Suspans total în finala NBA, disputată în sistemul ”cel mai bun din 7 meciuri”. Golden State și Cleveland vor disputa ultima partidă cu trofeul pe masă deoarece scorul a devenit 3-3 după ce oaspeții au revenit senzațional de la 1-3. Dacă ei vor triumfa, va fi pentru prima oară în istoria NBA când o echipă remontează în finală de la 1-3, până acum fiind alte 32 de asemenea cazuri.

Warrios a fost mereu în avantaj în aceste dispute cu Cleveland, dar s-a văzut egalată după ce a pierdut 3 din ultimele 4 dueluri directe. Aceste eșecuri sunt și singurele suferite de 9 jocuri încoace. Trei dispute din această serie le-a terminat cu mai puțin de 100 de puncte înscrise. Cu o înfrângere s-a încheiat și precedenta confruntare de acasă, survenită după 5 victorii consecutive. Campioana Conferinței de Vest s-a înclinat în ”Oracle Arena” de două ori în precedentele 15 vizite primite.

Condusă în teren de legendarul LeBron James (6 finale NBA la activ), Cavaliers s-a comportat exact invers: a pierdut doar unul din anterioarele 4 meciuri. Cumulat însă, de 10 jocuri încoace nu a triumfat decât în 5, în 6 din aceste dispute trecând peste bariera de 100 de puncte înscrise. În ultima deplasare a câștigat după două înfrângeri la rând. Mai mult, campioana Conferinței de Est s-a impus de numai două ori în precedentele 6 apariții pe teren străin.

Până la echilibrul din finală, cele două echipe se întâlniseră de două ori în sezonul regulat. În ambele înfruntări mai bună a fost Golden State. Tot trupa din Oakland triumfase în fața lui Cleveland în finala NBA din 2015, câștigată cu 4-2 la general.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Golden State – Cleveland

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *