Hamilton e pe cai mari

iunie 18, 2016

hamilton baku

GRAND PRIX BAKU

Marele Premiu al Europei debutează pentru prima oară în istorie la Baku, capitala Azerbaidjanului. Circuitul are 20 de viraje și este considerat cel mai rapid circuit stradal din lume. Baku va fi o provocare pentru piloți pentru că oferă o serie dificilă de viraje, urmată de o linie dreaptă foarte lungă, de două ori mai lungă decât cea de la Montreal, iar apoi se intră în oraș unde virajul 8 este extreme de spectaculos pentru că dintr-o data circuitul se îngustează.

Lewis Hamilton vine pe cai mari în Azerbaidjan după două victoria consecutive, Monaco și Canada, britanicul mai având de recuperat doar 9 puncte în fața lui Nico Rosberg. Mercedes a arătat o formă foarte bună în ultimele sesiuni de antrenamente, însă Ferrari şi Red Bull trebuie luate în calcul, piloții celor două echipe, Vettel și Raikkoenen pe de-o parte, Ricciardo și Verstappen, de cealaltă parte, au demonstrat că îi pot păcăli pe cei de
la Mercedes în starturile de cursă.

Prima sesiune a fost dominate de Hamilton, care a ocupat prima poziţie după ce a fost cronometrat cu 1:46.436  secunde. Britanicul a fost urmat la patru zecimi de secundă de coechipierul său de la Mercedes, Nico Rosberg. Valtteri Bottas (Williams), Fernando Alonso (McLaren) şi Sebastian Vettel (Ferrari) au completat topul primilor 5 piloţi.

Hamilton a fost cel mai bun şi în cea de-a doua sesiune. Britanicul a fost și mai rapid față de primul antrenament, îmbunătățindu-și timpul cu două secunde, 1:44.223. La fel ca şi în prima sesiune, Rosberg l-a secondat pe coechipierul său. Germanul a avut și problem la motor, fiind nevoit să oprească pe circuit monopostul.  Force India a fost marea surpriză a zilei, după ce Sergio Perez şi Nico Hulkenberg au ocupat locurile trei şi, respectiv, cinci, Bottas intercalându-se între cei doi. Ferrari a avut o nouă sesiune modestă, cu Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen doar pe locurile 8 şi 13.

(Foto: Guliver/Getty Images)

Ofertă Casa Pariurilor cote Cursa Grand Prix Baku

Etichete:

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *