Încă o șansă pentru Warriors

iunie 16, 2016

lebron cleveland

BASCHET NBA, FINALA, CLEVELAND – GOLDEN STATE, vineri, 17.06, ora 04:00

Golden State are o nouă ocazie să încheie conturile cu Cleveland în finala NBA, care se desfășoară în sistemul ”cel mai bun din 7 meciuri”. După 97-112 chiar acasă în partida trecută, Warriors conduce cu 3-2, astfel că un nou succes i-ar asigura păstrarea titlului, cucerit în 2015 într-un ultim act tot cu Cavaliers, atunci scor 4-2. De partea oaspeților se află nu doar scorul, ci și tradiția: niciodată în istoria NBA o echipă nu a putut remonta în finală de la 1-3, iar până acum au fost 32 de asemenea cazuri.

Condusă în teren de legendarul LeBron James (6 finale NBA la activ), Cleveland nu trece printr-o perioadă prea bună: nu a câștigat decât două din anterioarele 5 meciuri, ba de 9 partide încoace s-a impus numai în 4. Altfel stă situația în propria sală. Campioana Conferinței de Est a cedat ultimul joc din ”Quicken Loans”, însă acesta a fost doar primul eșec după 8 victorii consecutive, toate cu peste 100 de puncte marcate

Warriors a pierdut două din precedentele 3 partide, dar aceste înfrângeri sunt unicele de 8 confruntări încoace. Trei jocuri din această serie le-a terminat cu mai puțin de 100 de puncte înscrise. I-a fost greu de câtva timp pe teren străin. Campioana Conferinței de Vest nu s-a impus decât în două din anterioarele 5 deplasări, ba în precedentele 9 a triumfat de numai 4 ori.

Gazdele pot miza pe întregul efectiv. În schimb, oaspeții riscă să nu-l aibă la dispoziție pe Andrew Bogut, care s-a ales cu o entorsă la genunchiul drept în meciul precedent. Pivotul australian a făcut deplasarea, dar șansele să poată fi folosit sunt mici. Revine, în schimb, Green, după suspendare.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Cleveland – Golden State

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *