Anglia n-a pierdut niciun meci oficial cu galezii

iunie 16, 2016

lallana anglia

EURO 2016, GRUPA B, ANGLIA – ȚARA GALILOR, joi, 16.06, ora 16:00

Ținută în șah de Rusia (1-1) la debutul în grupa B de la turneul final, Anglia este deja constrânsă să nu mai piardă puncte în tentativa de a accede în ”optimi”. De partea cealaltă, Țara Galilor stă la adăpostul victoriei din start, 2-1 cu Slovacia.

Singura cu punctaj maxim în preliminarii, echipa Albionului este neîntrecută de 4 meciuri, cu 3 succese la limită și un egal. Un 1-2 într-un test cu Olanda este singurul eșec din ultimele 7 jocuri, toate cu gol dat (a și luat în 6 dintre ele), ba nu a pierdut decât de două ori de 23 de partide încoace, oficiale și amicale. Pe de altă parte, exceptând partidele terminate cu lovituri de departajare, Anglia este neînvinsă de 23 de meciuri de CE, în preliminarii ori la turneul final, începând de la un 2-3 cu Croația în noiembrie 2007, în eliminatorii.

Triumful cu slovacii a fost primul obținut de galezi după o așteptare de 4 meciuri, cu o remiză și 3 înfrângeri, două fără să fi înscris, însă numai în partide de verificare. În cele oficiale, ei nu s-au înclinat decât o dată, 0-2 în Bosnia, în ultimele 10 dispute. Niciodată nu a mai evoluat Țara Galilor la o fază finală de Euro. Echipa antrenată de Chris Coleman a făcut acum acest pas prin locul 2 din grupa sa eliminatorie, unde nu a cedat decât o dată, pe lângă 6 victorii și 3 egaluri. Marcator și cu slovacii, crucial a fost Bale, care a semnat 7 din totalul de doar 11 goluri în cele 10 partide din serie, în plus a dat și două pase decisive.

Niciodată nu au cedat englezii în meciurile oficiale cu galezii. Au fost 10 astfel de dispute, terminate cu un egal și 9 victorii, ultimele 4 la rând și fără gol luat: cele mai recente dispute s-au încheiat cu 1-0 și 2-0 în preliminariile CE 2012. Cu tot cu ”amicale”, s-au strâns 104 dueluri directe, cu 68 de succese ale Angliei, 22 de remize și 14 triumfuri ale Țării Galilor, precedentul tocmai în 2 mai 1984, scor 1-0, gol marcat de Mark Hughes, aflat atunci la debutul ca internațional.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *