Victoria asigură calificarea, egalul încă nu

iunie 12, 2016

brazil

COPA AMERICA, GRUPA B, BRAZILIA – PERU, luni, 11.06, ora 03:30

Dispută între primele două clasate din grupa B a Copei America Centenario, găzduită de SUA. Înaintea etapei finale, a 3-a, și Brazilia, și Peru, sunt neînvinse, cu câte 4 puncte obținute. Cine va câștiga pe ”Gillette Stadium” din Foxborough va avea asigurat accesul în ”sferturi”, iar un egal le-ar califica pe amândouă, cu condiția ca, în cealaltă partidă, Ecuadorul (2p) să nu bată Haiti (0p). La victorie, prima  ar putea trece peste peruani la golaveraj: momentan are 2-2 față de 3-2 al rivalilor.

Selecao se prezintă neînfrântă de 8 jocuri, cu 4 egaluri și 4 victorii. În această perioadă doar o dată nu a marcat, însă a și luat gol în 5 dintre dispute. Ultimul eșec a fost un 0-2 în Chile în preliminariile CM 2018. Același rezultat rămâne și singura înfrângere din precedentele 13 partide și a doua înfruntare din respectivul șir în care brazilienii nu au înscris.

Peru este imbatabilă de 4 partide, cu 3 victorii urmate de un 2-2 cu Ecuador. Două din aceste dispute le-a terminat cu defensiva intactă. Un 0-1 în Uruguay, în eliminatoriile CM 2018, este singurul eșec de 6 meciuri încoace, 5 cu gol dat. Elevii argentinianului Ricardo Gareca și-au mai revenit în ultimul timp deoarece, privind în spate, ei nu au triumfat decât de 4 ori în precedentele 12 meciuri, alte 5 fiind pierdute.

Brazilia și Peru s-au întâlnit în noiembrie 2015 în preliminariile CM 2018, când prima s-a impus acasă cu 3-0 (Douglas Costa 22, Renato Augusto 57, Filipe Luis 77). De altfel, trupa condusă de Carlos Dunga nu a pierdut niciunul din precedentele 16 dueluri directe, oficiale și amicale, 10 încheiate cu victorii. Ultimul succes al Perului a fost un 1-0 într-un test din aprilie 1986, iar într-un ”oficial” – 3-1 în septembrie 1975, tot la Copa America.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Brazilia – Peru

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *