Barcelona e la un pas de finala pentru titlu

iunie 8, 2016

adams laboral kutxa

BASCHET SPANIA, LABORAL KUTXA – FC BARCELONA, miercuri, 08.06, ora 22:00

Barcelona are posibilitatea să încheie socotelile cu Laboral Kutxa și să ajungă în finala campionatului spaniol. După primele două partide ale semifinalelor, disputate în sistemul ”cel mai bun din 5 meciuri”, catalanii conduc cu 2-0, ambele victorii (84-57, 73-68) realizându-le în propria sală. Învingătoarea din acest duel va întâlni în ultimul act câștigătoarea dintre Real Madrid și Valencia.

Cu rezultatele din primele două jocuri, Laboral Kutxa a ajuns la 3 eșecuri în ultimele 4 jocuri. Mai mult, de 7 întâlniri încoace nu a câștigat decât în 3, și acestea la diferențe mici. Cu totul altfel stau lucrurile în propria sală. Formația din micuțul oraș basc Vitoria a învins pe linie în precedentele 6 vizite primite în campionat, iar un 56-83 cu Unicaja Malaga este singurul eșec din anterioarele 14 dispute de acasă: în 19 confruntări stagionale ca gazdă s-a înclinat de numai 3 ori.

Barcelona vine după 5 victorii consecutive, iar în ultimele 7 jocuri nu a pierdut decât o dată. Sau, și mai în spate, s-a impus de 8 ori de 10 dispute încoace, ba, în doar 3 rânduri s-a înclinat în ultimele 21 de partide în campionat. Precedenta deplasare a însemnat un succes, realizat după două eșecuri, unicele însă din anterioarele 14 meciuri de pe teren străin. În întregul sezon, catalanii s-au înclinat de 3 ori în 18 dispute ”afară”.

Până la semifinale, cele două formații s-au mai înfruntat de două ori în campionat, unde fiecare a triumfat acasă, Laboral Kutxa cu 87-79 după prelungiri, Barcelona cu 89-68. În alte două rânduri s-au întâlnit în Euroligă, cu bascii dublu învingători, 81-78 după prelungiri în Catalunya, 75-71 în propria sală. Trupa ”blaugrana” nu s-a mai impus în ”Fernando Buesa Arena” din septembrie 2014 (95-66), de atunci gazdele bifând 3 succese. În total, în campionat s-au adunat 98 de dueluri directe, cu 56 de victorii catalane și 42 ale adversarilor. În play-off însă, cei din Vitoria au câștigat 11 din totalul de 20 de dispute.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Laboral Kutxa – Barcelona

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *