Circuitul de casă al spaniolilor

iunie 4, 2016

motogp 1

MOTO GP CATALUNYA

Moto GP vine în acest weekend pentru a doua oară în Spania, de această dată în Catalunya, un circuit îndrăgit de ibericii Jorge Lorenzo (Yamaha), Marc Marquez și Dani Pedrosa (ambii de la Honda). Nu trebuie omis un alt spaniol, Maverick Vinales (Suzuki), care, ieri, în cele două sesiuni de antrenamente, a mers foarte bine, dovadă fiind primul loc la prima dintre ele, în spatele său clasându-se cei doi grei de la Yamaha, Lorenzo și Rossi. Vinales a confirmat și în runda a doua de antrenamente, pilotul lui Suzuki ocupând poziția a doua, în spatele lui Lorenzo, dar în fața britanicului Cal Crutchlow (LRC Honda). Se pare că lui Vinales îi priește mutarea ce urmează a fi făcută în sezonul viitor, atunci când va deveni noul coleg al lui Rossi la Yamaha.

Lui Valentino Rossi nu prea se simte bine în Catalunia, ultima victorie a italianului acolo petrecându-se în 2009, iar de atunci victorioși au ieșit doar trei piloți, Lorenzo, Stoner și Marquez. “Il Dottore” nu-și mai permite pași greșiți după abandonul din etapa trecută, la Mugello, când motorul l-a trădat tocmai în fața compatrioților săi.

Jorge Lorenzo a adunat deja trei victorii în 2016 (Qatar, Franța și Italia), iar Marc Marquez are și el două succese (Argentina și SUA), iar Rossi a bifat doar Grand Prix-ul Spaniei și doar două locuri secunde (Argentina și Franța). De altfel, cei doi spanioli conduc în clasamentul piloților, Lorenzo fiind lider cu 115 puncte, iar Marquez are cu 10 puncte mai puțin. Podiumul este completat de Rossi cu 78 de puncte.

Șanse la podium are și cel de-al doilea pilot Honda, Dani Pedrosa, care în ultimii ani a fost o prezență constantă pe podium. Și Ducati s-a comportat bine la Montmelo, chiar și după perioada de grație a lui Casey Stoner, atunci când australianul aducea faimă constructorului din Bologna. Fără Stoner, Ducati a continuat tradiția în Catalunia, obținând de mai multe ori clasări pe podium. De altfel, Andrea Ianone a arătat că este în formă, italianul reușind un loc trei la Mugello, acum două săptămâni.

Update: Cursa de la Montmelo se va disputa din păcate sub semnul tragediei produsă vineri după amiază, când, în timpul unei sesiuni de antrenamente pentru Moto 2, spaniolul Luis Salom a pierdut controlul motocicletei, a căzut și, ulterior, a fost izbit chiar de aparat. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita minute în șir chiar pe pistă, pilotul iberic în vârstă de doar 27 de ani a încetat din viață

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote cursa Moto GP Catalunya

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *