Brazilia debutează la Copa America

iunie 4, 2016

willian brazil

COPA AMERICA, GRUPA B, BRAZILIA – ECUADOR, duminică, 05.06, ora 05:00

Brazilia și Ecuador susțin primul lor meci din grupa B de la Copa America Centenario, competiție organizată în SUA, din seria lor mai făcând parte Peru și Haiti. Confruntarea are loc pe stadionul ”Rose Bowl” din Pasadena (California).

La start, Selecao se prezintă neînfrântă de 6 jocuri, cu 3 egaluri și tot atâtea victorii. În această perioadă a marcat mereu, însă a și luat gol în 4 dintre dispute. Ultimul eșec a fost un 0-2 în Chile în preliminariile CM 2018. Același rezultat rămâne și singura înfrângere din precedentele 11 partide și tot unica înfruntare din respectivul șir în care brazilienii nu au înscris.

Ecuadorienii nu au mai câștigat de 3 partide, terminate cu un egal, apoi două înfrângeri. Anteriorul succes, și ultimul dintr-o serie de 6, a fost un 3-1 în Venezuela în eliminatoriile Mondialului din 2018. Pe de altă parte, ei nu au marcat în precedenta dispută, 0-1 în testul cu SUA, după alte 9 confruntări în care punctaseră constant. Totodată, defensiva le-a cedat de fiecare dată în trecutele 5 întâlniri.

Cele două reprezentative nu s-au mai duelat din septembrie 2014, când Brazilia a învins cu 1-0 (Willian 31) în ”amicalul” jucat tot în SUA, la East Rutherford. Oricum, trupa ”auriverde” este imbatabilă de 6 dispute directe, răstimp în care a bifat un egal și 5 succese. Precedentul triumf al Ecuadorului a fost un 1-0 pe teren propriu în noiembrie 2004.

Fără Neymar, lăsat la odihnă, și Kaka, accidentat, selecționerul brazilian Carlos Dunga mizează pe unii jucători cu experiență, precum Dani Alves, Hulk ori Filipe Luis, dar va insista și pe noua generație, cu Casemiro în prim-plan. Din motive personale, Luiz Gustavo a părăsit temporar echipa. Dincolo, antrenorul Gustavo Quinteros are întreg lotul la dispoziție după integrarea întârziatului Ayovi.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Brazilia – Ecuador

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *