Atenție la Ricciardo!

mai 27, 2016

ricciardo red bull

GRAND PRIX MONTE CARLO

Formula 1 revine în acest weekend cu Grand Prix-ul statului Monaco. Vorbim de un circuit stradal, unde depășirile sunt extrem de rare, astfel că sesiunea de calificări este una extrem de importantă. Mercedes este, ca de obicei, principala favorită la victorie, iar Lewis Hamilton şi Nico Rosberg vor fi cu siguranță mult mai atenți unul cu celălalt, după ce acum două săptămâni, în Spania, s-au acroșat și au fost nevoiți să abandoneze, lăsându-i cale liberă lui Max Verstappen (Red Bull) să obțină o victorie istorică.

Rosberg a câştigat ultimele trei curse desfăşurate pe circuitul stradal monegasc, însă germanul trebuie să se teamă și de piloții Scuderiei Ferrari (Vettel și Raikkonen) şi de cei de la Red Bull (Ricciardo și Verstappen).

Red Bull anunță că a făcut un update la motorul Renault, care înseamnă un spor de o jumătate de secundă pe tur, echipa austriacă declarând că de acum încolo se poate lupta de la egal la egal cu Ferrari și poate să
înceapă să reducă diferențele evidente față de Mercedes. Deocamdată, doar Daniel Ricciardo va utiliza noul motor.

În prima sesiune de antrenamente de joi, britanicul Lewis Hamilton a fost cel mai rapid, fiind urmat la numai o zecime de secundă de coechipierul său Nico Rosberg, în timp ce Ferrari a câştigat primul duel cu Red Bull: Sebastian Vettel s-a poziţionat pe locul 3 înaintea celor doi piloți Red Bull, Daniel Ricciardo şi Max Verstappen.

În cea de-a doua sesiune, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată, în sensul în care cel mai rapid pilot a fost tocmai Daniel Ricciardo. Australianul a avut o diferență de peste 6 zecimi de secundă față de Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, care au fost urmaţi de Max Verstappen (Red Bull). Ferrari n-a ținut ritmul, ocupând doar locurile 7 şi 9 prin Kimi Raikkonen şi, respectiv, Vettel.

Este de așteptat ca Fernando Alonso să obțină puncte la Monaco, spaniolul lui McLaren urmând să plece în cursă cu un motor nou, căruia nu i s-au adus însă și îmbunătățiri tehnice.

Cine a câștigat la Monaco în ultimii 5 ani

2011: Vettel
2012: Webber
2013: Rosberg
2014: Rosberg
2015: Rosberg

(Foto: Guliver/Getty Images)

Ofertă Casa Pariurilor cote Cursa Grand Prix Monte Carlo

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *