Campioana încearcă să se redreseze și să rămână-n cursă

mai 26, 2016

golden state oklahoma

BASCHET NBA, GOLDEN STATE – OKLAHOMA, vineri, 27.05, ora 04:00

Golden State Warriors luptă să rămână în cărți în finala Conferinței de Vest, disputată în sistemul ”cel mai bun din 7 partide”. Echipa din Oakland nu a câștigat decât unul din precedentele 4 dueluri cu Thunder City, scor general 1-3, astfel că un nou eșec în fața celor din Oklahoma, care au obținut una din cele trei victorii chiar în ”Oracle Arena”, ar da sentința.

Campioană NBA în 2015, Golden State a devenit de câtva timp de nerecunoscut. După un traseu istoric în sezonul regulat, cu 73 de succese și doar 9 eșecuri, trupa condusă de Steve Kerr a tot dat semne de slăbiciune, cu fragilitate defensivă și ineficiență ofensivă. O arată și cifrele vedetei Stephen Curry: medie de 31,7 puncte în faza regulată, dar una de 24,2 puncte în jocurile finalei. Așa a ajuns Warriors să fie condusă de Oklahoma cu 3-1, iar istoria spune că numai 9 formații din 232 aflate într-o situație identică au putut întoarce situația. Pe de altă parte, a pierdut ultimele două dispute, însă nu a mai cedat 3 la rând tocmai din noiembrie 2013. În total, nu a învins decât în 3 din anterioarele 7 confruntări. Totuși, altfel stau lucrurile acasă: eșecul cu Thunder este singurul din precedentele 10 vizite primite, toate terminate cu minimum 100 de puncte date.

Impulsionată de eficacii Kevin Durant și Russell Westbrook, Oklahoma se află aproape de o finală în care nu a mai ajuns din 2012 (1-4 cu Miami Heat). Spre deosebire de adversara sa, i-a mers mult mai bine în ultima perioadă. Nu doar în ultimul act: singura înfrângere cu Golden State este, de asemenea, și unica din precedentele 7 meciuri, 6 terminate cu peste 100 de puncte marcate. Același insucces e primul suferit în deplasare după 3 triumfuri consecutive. Sau, și mai în spate, ”afară” a pierdut numai două din anterioarele 7 partide.

În afara celor 4 jocuri din finală, cele două echipe s-au mai întâlnit de trei ori în actuala stagiune. De fiecare dată a câștigat Golden State, de două ori în propria sală. De altfel, Warriors și-a trecut în cont 7 victorii de 11 dueluri directe încoace cu Oklahoma.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Golden State – Oklahoma

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *