Ambele echipe încă speră la Europa League, dar depind de Nice

mai 14, 2016

st.etienne

FRANȚA LIGUE 1, ST. ETIENNE – LILLE, sâmbătă, 14.05, ora 22:00

Ambele formații încă mai speră să prindă un bilet de Europa League. Înaintea ultimei etape, a 38-a, St. Etienne ocupă locul locul 5, cu 58 de puncte, iar Lille se găsește o treaptă mai jos, cu un punct mai puțin. Doar cine va învinge va mai putea visa la Europa, cu condiția însă ca Nice, cea care se află pe a 4-a poziție, ultima de cupe, cu 60 de puncte, să piardă la Guingamp.

Fără a străluci la realizări, golaveraj 42-36, St. Etienne a cam dat semne de oboseală: nu a mai învins de două runde, cu un egal și un eșec fără gol marcat, rezultate venite după 5 victorii consecutive, toate la zero. Acele succese sunt singurele din precedentele 12 jocuri. Pe teren propriu nu a pierdut de 4 partide (trei câștigate), toate cu defensiva nebătută, însă s-a înclinat de două ori în anterioarele 7 vizite primite. În total, acasă a cedat de 4 ori, plus 4 remize și 10 victorii.

Cu a doua cea mai bună apărare, 27 de goluri primite, dar și cu cel mai slab atac dintre primele 11 clasate, cu 38 de reușite, Lille vine după 9 meciuri la rând fără înfrângere, cu două remize albe, realizate totuși în ultimele 3 etape, și 7 succese. Ultimul eșec, totodată unicul de 15 jocuri încoace, a fost un 0-3 la Montpellier pe 27 februarie. Precedentele 4 deplasări au însemnat numai triumfuri, având doar un insucces în anterioarele 7 dispute de ”afară”. De altfel, pe teren străin nu a pierdut decât de 4 ori, pe lângă 5 succese și 9 egaluri din totalul de 15.

La gazde, cinci jucători au probleme medicale. Aceștia sunt Bayal Sall, Tannane, Bahebeck, Brison și Clerc. Aceeași situație îi vizează, de cealaltă parte, pe Mbemba, Boufal, Pavard, Bautheac. Totodată, Obbadi este suspendat.

Cu 1-0 (Benzia 60) s-a impus Lille în tur, într-unul din cele nu mai puțin de 16 meciuri în care a marcat doar câte o dată. A fost prima victorie după 3 dueluri directe cu un egal și două succese acasă ale lui St. Etienne. Lille nu a mai învins în fief-ul ”verzilor” din august 2012, scor 2-1: de atunci, gazdele și-au trecut în cont două triumfuri cu 2-0.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci St. Etienne – Lille

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *