Mai mult decât orgoliu, pentru Milan e miza locului 6

mai 7, 2016

abate ac milan

ITALIA SERIE A, BOLOGNA – AC MILAN, sâmbătă, 07.05, ora 21:45

După 36 de runde, Bologna a strâns 41 de puncte și doar de unul mai are nevoie pentru a fi sigură de menținerea în Serie A. Pe locul 14 se găsește formația antrenată de Roberto Donadoni cu două etape înaintea finalului. În vizită îi vine un Milan în plină luptă pentru obținerea unui bilet de Europa League: ”rossonerii” ocupă a 7-a poziție, cu 54 de puncte.

Modestă și ofensiv, și defensiv, golaveraj 33-44 (16 confruntări fără gol dat, 12 fără să fi luat), Bologna este neînvinsă de două jocuri, cu o victorie și un egal, ambele fără gol primit. Însă, recentul 2-0 acasă cu Genoa este singurul succes din ultimele 11 jocuri, completat de 5 remize (patru ”albe”) și 5 înfrângeri. Același triumf este unicul din precedentele 6 apariții pe teren propriu, 4 terminate fără să înscrie. Doar 5 din totalul de 11 victorii le-a înregistrat pe ”Renato DallAra”, pe lângă 5 din 8 egaluri și 8 din 17 înfrângeri.

Bine în atac, nu și în apărare, golaveraj 47-40, Milan nu a mai câștigat de 3 meciuri, cu un eșec pe terenul ”lanternei roșii” Verona încadrat de câte un egal. Mai mult, un 1-0 în deplasare cu Sampdoria este singura victorie din anterioarele 9 etape, completată de 4 egaluri și 4 eșecuri. Același succes este unicul din ultimele 6 vizite făcute, plus două remize și 3 înfrângeri, de 3 dispute încoace marcând numai câte o dată. În total, de ”afară” a revenit cu 5 din totalul de 14 triumfuri, plus 6 din 12 remize și 7 din 10 insuccese.

Doi jucători accidentați au gazdele, pe Destro și Morleo. În plus, incerți sunt Rizzo, Zuculini, Stojanovic, Constant. Dincolo, ”diavolii” nu pot conta pe Niang, Antonelli, Elly, toți cu probleme medicale, incert rămânând Bonaventura.

În tur, Bologna s-a impus pe ”San Siro” cu 1-0 (Giaccherini 82). A fost prima sa victorie după 11 dueluri directe terminate cu 4 egaluri și 7 succese ale Milanului. Ultimul triumf al ”roș-albaștrilor” acasă a fost un 2-0 tocmai în martie 2002. Milanezii nu au mai câștigat la Bologna din septembrie 2012, scor 3-1.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Bologna – AC Milan

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *