Derby regional cu miză pentru oaspeți

mai 1, 2016

villarreal

SPANIA PRIMERA, VALENCIA – VILLARREAL, duminică, 01.05, ora 21:30

Valencia nu mai are la ce spera: nu se găsea decât pe locul 8 înaintea etapei a 35-a, cu 44 de puncte. În schimb, cu 61 de puncte, Villarreal se bate să se mențină pe a 4-a poziție, de play-off în Champions League, în condițiile în care Celta Vigo îi suflă destul de tare din spate.

După o mare parte din stagiune dezamăgitoare,  Valencia s-a trezit o dată cu instalarea pe bancă a lui Ayestaran. ”Liliecii” sunt neînvinși de 4 runde, cu 3 victorii (inclusiv un 2-1 pe terenul Barcelonei) și un egal în ultimul joc, 2-2 la Getafe. De 5 jocuri înscrie mereu, în 4 și cu gol luat, perioadă în care a și trecut pe plus la golaveraj, 44-42. S-au impus în precedentele două partide de acasă, după 3 înfrângeri consecutive: nu au decât trei succese de 12 vizite primite încoace, pe lângă 5 remize și 4 insuccese.

Cu a treia defensivă, dar fără  a excela în apărare, golaveraj 42-31, Villarreal nu a mai învins de 3 etape (două eșecuri, un egal), ultimele două fără să fi marcat. De doar două ori a învins de 9 runde încoace, plus 3 remize și 4 eșecuri. Și mai greu i-a fost ”afară”: a cedat precedentele două deplasări, iar un 2-1 la Eibar acum 3 dispute este singura victorie din ultimele 8 vizite efectuate, completată de 4 egaluri (trei la zero) și 3 insuccese. ”Submarinul galben” vine însă după o victorie cu Liverpool în Europa League, 1-0, rezultat ce-i oferă destule spranțe pentru finala de la Basel.

Doi jucători se numără pe lista indisponibililor la gazde, respectiv Gaya și Bakkali. Incerți sunt Diego Alves, Piatti și ar putea reveni Cherishev. La oaspeți nu există probleme medicale deosebite, doar Musacchio fiind incert.

Villarreal a realizat un triumf scurt în tur, scor 1-0 (Bruno 64), primul succes după o pauză de trei dueluri directe, cu o remiză albă pe ”Mestalla” precedată de două succese ale Valenciei, unul acasă. Din august 2007, scor 3-0, nu a mai învins ”Submarinul galben” la Valencia: din acel moment, gazdele au bifat două egaluri și 4 victorii.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Valencia – Villarreal

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *