Cu titlul luat demult, PSG vrea acum Cupa Ligii

aprilie 23, 2016

ibrahimovic psg 3

FRANȚA CUPA LIGII, PSG – LILLE, sâmbătă, 23.04, ora 22:00

Eliminată din Europa, PSG caută să-și continue dominația pe plan intern. După ce a cucerit titlul, apoi s-a calificat în ultimul act al Cupei, formația antrenată de Laurent Blanc se bate să cucerească un alt trofeu stagional, Cupa Ligii. Adversara din finala programată pe ”Stade de France”, de lângă Paris, este Lille, ocupanta locului 6 în Ligue 1.

Parizienii au câștigat la zero ultimele două jocuri, iar un 0-1 cu City la Manchester este singurul eșec din precedentele 6 meciuri (4 victorii), dar sinonim cu ieșirea din Champions League. Mai în spate, ei au cedat de două ori de 7 meciuri încoace, după ce pierduseră în 3 rânduri în precedentele 36 de dispute, în toate competițiile. Aceeași înfrângere din Ligă este singura confruntare din anterioarele 9 în care nu au înscris.

După o prima parte a sezonului dezamăgitoare, Lille s-a redresat și a tot progresat. Trupa preluată din noiembrie 2015 de Frederic Antonetti vine după 6 victorii consecutive, trei dintre ele la zero: în ultimele trei a înscris 11 goluri. Un 0-2 la Montpellier este unica înfrângere din anterioarele 13 partide, 9 câștigate. De 16 dispute încoace, în doar două nu a înscris.

În etapele trecute, PSG le-a eliminat pe St. Etienne (1-0), Lyon (2-0) și Toulouse (2-1), mereu pe teren propriu. Dincolo, Lille le-a depășit pe Troyes (2-1), Laval (1-0), Guingamp (0-0/4-2 la penalty-uri), Bordeaux (5-1), trei dintre ele acasă.

Gazdele nu-l au la dispoziție pe Thiago Motta, accidentat, însă l-au recuperat pe David Luiz. La rivali, probleme medicale ridică Basa, Bautheac, Martin, Beria.

În campionat, cele două formații s-au întâlnit de două ori, cu PSG mai bună, 1-0 ”afară”, apoi 0-0 la Paris. Parizienii sunt invincibili de 9 dueluri directe, indiferent de întrecere, cu 6 victorii (una, cu 1-0, chiar în ediția trecută a Cupei Ligii) și 3 egaluri. Precedentul triumf al lui Lille a fost un 2-1 pe propria arenă în aprilie 2012, în Ligue 1. De asemenea, Antonetti se află la a patra finală de Cupa Ligii, celelalte fiind pierdute la Bastia (0-2 cu PSG în 1995), Nice (1-2 cu Nancy în 2006) și Rennes (0-1 cu St. Etienne în 2013). PSG a câștigat trofeul în anterioarele două ediții.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci PSG – Lille

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *