Fără Higuain, Napoli are emoții acum și pentru locul doi

aprilie 19, 2016

insigne napoli 1

ITALIA SERIE A, NAPOLI – BOLOGNA, marți, 19.04, ora 21:45

Napoli pare să fi cedat lupta de titlu cu Juventus, care are un avans de 9 puncte, și începe să se teamă pentru poziția secundă. Formația pregătită de Maurizio Sarri contează pe 70 de puncte, cu 5 în plus față de urmăritoarea AS Roma. Și Bologna are motive să aibă rețineri deoarece suferă de câtva timp: se află pe locul 13, cu 37 de puncte, 7 peste zona retrogradării.

Cu a doua ofensivă, dar și apărare (13 dispute fără gol luat, 5 fără să fi dat), golaveraj 66-29, Napoli s-a înclinat runda trecută, 0-2 pe terenul Interului. A fost al doilea eșec din ultimele 3 jocuri, totodată primul meci din precedentele 8 meciuri în care nu a marcat. Pe teren propriu, napoletanii sunt imbatabili în actuala Serie A, cu 14 victorii, antrerioarele trei la rând, și două egaluri: nu au înscris doar într-un 0-0 cu AS Roma.

Cu unul dintre cele mai modeste atacuri (14 jocuri fără să fi înscris), golaveraj 31-38, Bologna nu a mai învins de 8 etape, de la un 1-0 la Udine. Din acel moment a înregistrat 4 remize (trei ”albe”) și 4 eșecuri (trei la zero). Succesul cu Udinese este unicul de 6 deplasări încoace, completat de două egaluri și 3 înfrângeri. Oricum, echipa antrenată de Roberto Donadoni a bifat 6 din totalul de 10 succese stagionale pe teren străin, pe lângă două egaluri și jumătate din cele 16 eșecuri.

Gazdele nu-l au la dispoziție doar pe golgheterul Gonzalo Higuain, suspendat. În cealaltă tabără sunt mai mulți jucători cu probleme medicale, respectiv Destro, Morleo, Mounier, Donsah, Zuculini.

Cinci înfrângeri a încasat Napoli în actuala Serie A, dintre care una a fost chiar în tur. Atunci, Bologna s-a impus cu 3-2 (Destro 14, 60, Rossettini 21 – Higuain 87, 90) și a ajuns la al doilea duel direct fără eșec după ce sezonul trecut terminase 2-2 acasă, precedat de un 0-3 pe ”San Paolo”. Pe celebrul stadion napoletan a triumfat ultima dată în decembrie 2012, scor 3-2. De 7 precedente încoace în campionat, Napoli nu a câștigat decât două, plus două remize și 3 insuccese.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Napoli – Bologna

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *