Hamilton, penalizare de 5 poziții, Rosberg, marele favorit

aprilie 15, 2016

nico rosberg

GRAND PRIX CHINA

Marele Premiu al Chinei din acest weekend vine cu o serie de noutăți foarte importante. În primul rând, echipele au reuşit să-şi impună punctul de vedere cu privire la sistemul de calificări, formatul eliminatoriu utilizat în primele două runde, Australia şi Bahrain, fiind considerat dezastruos. Astfel, se va reveni la cel folosit până anul trecut, în care cei mai lenti piloţi sunt eliminaţi abia în finalul fiecărei părţi a calificărilor.

Şansele lui Lewis Hamilton de a câştiga cursa din China s-au micșorat considerabil deoarece britanicul a primit o penalizare de 5 poziţii pe grilă pentru schimbarea cutiei de viteze, defecțiuni ale acesteia fiind semnalate în timpul cursei din Bahrain. Este pentru prima oară în 2016 când Hamilton nu va mai pleca din pole-position!

Nico Rosberg devine astfel marele favorit al cursei, germanul arătând oricum că este în mare formă cu victoriile în primele două etape. Cu toate acestea, Hamilton a declarat că se gândește în continuare la un succes în
Shanghai. Raikkonen și Vettel au arătat la antrenamentele din China că sunt extreme de rapizi, iar Rosberg s-ar putea să aibă probleme din princina celor doi piloți Ferrari.
În altă ordine de idei, Fernando Alonso a primit și el acordul medicilor de a luat startul după accidentul teribil din Australia.

Ce s-a întâmplat la antrenamentele din China
Mercedes a început în forţă prima sesiune de antrenamente, Nico Rosberg stabilind cel mai bun timp. Germanul a fost urmat de Lewis Hamilton, la numai o zecime de secundă în spate, în timp ce Ferrari şi-a trecut în cont locurile trei şi cinci prin Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen. Între cei doi s-a intercalat Daniel Ricciardo (Red Bull), iar coechipierul său Daniil Kvyat a fost al şaselea.

Cea de-a doua sesiune de antrenamente a revenit celor de la Ferrari, Kimi Raikkonen fiind cel mai rapid. L-a urmat germanul Vettel, iar următoarele două poziții au fost ocupate de Rosberg și Hamilton.

Cine a cîștigat în ultimele 6 ediții din China
2010 – Button
2011 – Hamilton
2012 – Rosberg
2013 – Alonso
2014 – Hamilton
2015 – Hamilton

(Foto: Guliver/Getty Images)

Ofertă Casa Pariurilor cote Cursa Grand Prix China

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *