Villarreal e invincibilă acasă în Europa League

aprilie 7, 2016

rsz_soriano_villarreal_1

EUROPA LEAGUE, ”SFERTURI”,  VILLARREAL – SPARTA PRAGA, joi, 07.04, ora 22:05

Villarreal încearcă să-și păstreze seria invincibilă de pe teren propriu din actuala ediție din Europa League. Ba, formația spaniolă nu numai că a câștigat tot, dar nici măcar nu a primit vreun gol în cele 5 partide disputate pe ”El Madrigal”. Nu are o misiune ușoară, deoarece în vizită îi vine Sparta Praga, echipă neînvinsă în acest sezon din EL, cu 8 victorii și 4 egaluri. Deplasările le-a început cu 4 remize după care le-a continuat cu 3 succese, toate cu câte 3 goluri date, ultimul fiind un 3-0 pe ”Olimpico” cu Lazio.

La general, Villareal (locul 4 în Primera) nu a pierdut de trei partide, cu două remize, apoi un triumf, suferind un singur eșec de 5 jocuri încoace. 0-1 cu Las Palmas, pe 5 martie, este singura înfrângere din ultimele 8 partide de acasă, în toate competițiile. În stagiunea în curs, în 23 de meciuri pe ”El Madrigal”, numai Celta, Bilbao și Las Palmas au putut să se impună, în rest au fost 17 victorii ale gazdelor și 3 egaluri. În 14 din aceste înfruntări Villarreal nu a primit gol.

Pe poziția secundă în campionatul ceh, Sparta  a cedat ultimul joc, 0-2 la Slovacko, după 6 partide invincibile: 1-2 la Liberec este unicul eșec din precedentele 17 meciuri oficiale, în toate competițiile. Mai în spate, s-a înclinat de două ori de 8 vizite făcute încoace, în numai una nemarcând.

Cele două grupări nu s-au mai întâlnit până acum. Pe de altă parte, Villarreal a rămas neîntrecută în anterioarele 5 confruntări cu adversari cehi, cu 3 victorii și două egaluri (golaveraj 9-5): acasă și-a trecut în cont două dintre succese, ambele fără gol luat. De partea lor, praghezii s-au înfruntat în 17 rânduri cu formații spaniole într-un bilanț de 5 triumfuri, două remize și 10 înfrângeri, golaveraj 19-33: de pe teren iberic a revenit cu un succes (1-0 cu FC Barcelona în octombrie 1985), două egaluri și 5 insuccese.  În actuala Europa League, gazdele au dat 16 goluri, dintre care 12 în repriza secundă, iar Sparta – 24, nu mai puțin de 15 în deplasare.

Rukavina, suspendat, Bonera și Musacchio, accidentați, sunt cele două absențe din trupa pregătită de Marcelino, care are dubii mari în privința portarului titular, Areola sau Asenjo. Revine în schimb Jaume Costa, Dincolo, antrenorul Zdenek Scasny nu are probleme speciale de efectiv.

(Foto: Guliver/Getty Image)

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Villarreal – Sparta Praga

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *