Hamilton e favoritul din Bahrain

aprilie 2, 2016

hamilton bahrain

GRAND PRIX BAHRAIN

Avem din nou Formula 1! Marele Premiu din Bahrain are loc în acest weekend și se așteaptă un noul duel Mercedes-Ferrari, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu două săptămâni în Australia. Scudderia italiană a înregistrat mari progrese în ceea ce privește performanțele motorului. Starturile sunt bune pentru Vettel și Raikkonen, iar cei doi piloți au arătat că pot rezista la un ritm susținut pe tot parcursul cursei.

Lewis Hamilton rămâne marele favorit în Bahrain, mai ales că are luat o revanșă în fața coechipierului său, Nico Rosberg, câștigător la Melbourne. Britanicul a recunoscut însă că Ferrari este mult mai puternică față de sezonul precedent și vor fi situații în care piloții echipei italiene vor fi mai buni.

Mercedes a obținut primele două locuri în Australia pentru că a avut o strategie mai bună în privința pneurilor. Interesant este faptul că pentru Bahrain, Mercedes și Ferrari au gândit diferit acest aspect, uneori esențial în stabilirea ierarhiei. Dacă la „supersoft”, scorul este egal, 6-6, germanii au optat pentru 6 seturi de „soft”, în timp ce rivalii lor au mai puține, 4. Și la pneurile mediul sunt diferențe. Mercedes va avea doar un set, în timp ce Ferrari a oprit 3 seturi.

Grand Prix-ul din Bahrain va lua startul fără Fernando Alonso, spaniolul fiind oprit să concureze pentru că medicii au descoperit ceva probleme în zona pieptului după teribilul accident din Australia. Locul său va fi luat de către pilotul de rezervă de la McLaren, Stoffel Vandoorme.

Cine a obținut pole-position-ul și cine a ieșit câștigător în ultimele 6 curse din Bahrain

2010 – Vettel (pole)/ALONSO (victorie)
2011 – Bahrain a lipsit din calendar
2012 – Vettel (pole)/VETTEL (victorie)
2013 – Rosberg (pole)/VETTEL (victorie)
2014 – Rosberg (pole)/HAMILTON (victorie)
2015 – Hamilton (pole)/HAMILTON (victorie)

CALIFICĂRI
Sâmbătă, 18:00

CURSA
Duminică, 18:00

(Foto: Guliver/Getty Images).

Ofertă Casa Pariurilor cote Cursa Grand Prix-ul Brahrain

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *