Uruguay amenință Brazilia cu Luis Suarez și Cavani

martie 25, 2016

uruguay

PRELIMINARII CM 2018, CONMEBOL, BRAZILIA – URUGUAY, sâmbătă, 26.03, ora 02:45

Brazilia și Uruguay se confruntă pentru un loc cât mai bun pe podium. După 4 etape, fiecare a suferit câte un eșec: gazdele ocupă locul 3, cu 7 puncte și golaveraj 7-4, adversarii se găsesc pe poziția secundă, cu două puncte în plus și golaveraj 9-2.

Selecao este neîntrecută de trei runde, cu un egal și două victorii, ambele în cele două jocuri de acasă. Înfrângerea de la startul eliminatoriilor, 0-2 în Chile, este singura din precedentele 8 partide, în toate competițiile, și tot unica din această perioadă în care nu a marcat.

În înfruntarea din Recife (Pernambuco), Uruguay îl redescoperă pe Luis Suarez. Atacantul Barcelonei a lipsit de la reprezentativa sa aproape doi ani, din cauza suspendării de 9 meciuri primită după ce l-a mușcat pe italianul Chiellini la Mondialul din 2014, organizat chiar în Brazilia. Colegii săi au învins în anterioara rundă, 3-0 acasă cu Chile, victorie venită în urma eșecului din Ecuador (1-2). De câtva timp, aceștia au intercalat în deplasare câte un succes cu câte o înfrângere: au înscris în doar 3 din trecutele 6 dispute de ”afară”, indiferent de întrecere.

Selecționerul brazilian Carlos Dunga nu are probleme speciale în lot. Doar Neymar s-a plâns de dureri musculare, dar este recuperabil. Omologul Oscar Washington Tabarez se prezintă cu absențe importante. Lista acestora îi cuprinde pe Godin, Gimenez, Velazquez, Corujo, toți cu probleme medicale, în timp ce Maxi Pereira este suspendat. Printre cei chemați de urgență în loc se numără Victorino și Polenta.

Ultima dispută dintre cele două reprezentative a fost la Cupa Confederațiilor, în iunie 2013, când gazda Brazilia a învins cu 2-1 (Fred 41, Paulinho 86 – Cavani 48). A fost al 7-lea duel direct în care Selecao a rămas invincibilă, cu 4 egaluri urmate de 3 victorii. Precedentul succes uruguayan s-a consemnat tocmai în iulie 2001, 1-0 acasă în preliminariile CM 2002, iar în deplasare – 2-1 într-un ”amical” din noiembrie 1992. Un al doilea triumf pe teren brazilian  a fost un un 4-3 în mai 1950, în Copa Rio Branco, același scor și în aceeași competiție înregistrându-se și în martie 1940.

În preliminariile de Mondial, Brazilia și Uruguay s-au întâlnit de 8 ori, cu 3 victorii, 4 remize și un eșec.  Selecao a marcat în fiecare înfruntare, iar pe teren propriu a bifat două succese și două remize. În totalul eliminatoriilor, este neîntrecută acasă de 47 de jocuri, cu 36 de triumfuri și 11 egaluri.

(Foto: Guliver/Getty Image

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Brazilia – Uruguay

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *