Schimbare de roluri: Danemarca a devenit sparring-partner, iar Islanda calificată

martie 24, 2016

finnbogason iceland

AMICAL, DANEMARCA – ISLANDA, joi, 24.03, ora 21:00

Devenită doar sparring-partner după ce a pierdut barajul pentru Euro în favoarea Suediei (1-2, 2-2), grupa I preliminară încheind-o pe locul 3, Danemarca întâlnește Islanda după o pauză de aproape 5 ani. Precedenta înfruntare a avut loc în iunie 2011, în preliminariile CE 2012, când vikingii s-au impus în deplasare cu 2-0 (Lasse Schone 60, Christian Eriksen 75). Tot ei câștigaseră și meciul de acasă, cu 1-0 (Kahlenberg 90). De fapt, danezii nu au cedat niciodată în 20 de meciuri directe, oficiale și amicale, cu 3 remize albe și 17 victorii, precedentele 6 consecutive, iar anterioarele 5 la zero. Cea mai mare diferență s-a consemnat într-un test din august 1967, scor 14-2.

De 6 partide nu a mai câștigat Danemarca (3 remize, 3 eșecuri). Ultima victorie a fost un 2-0 cu Serbia în iunie 2015, pe teren propriu, unde ulterior și-a trecut în cont două egaluri și o înfrângere. De trei jocuri dă și ia gol mereu. Acasă nu a înscris în numai două din anterioarele 13 dispute, în toate competițiile.

Una dintre marile surprize din eliminatorii, încheind grupa A pe poziția secundă, Islanda s-a calificat în premieră la un turneu final, la întrecerea din Franța făcând parte din grupa F, lângă Portugalia, Austria și Ungaria. A cedat la finalul eliminatoriilor, 0-1 în Turcia, după 5 partide de imbatabilitate (inclusiv un 1-0 în Olanda), care îi garantaseră deja prezența la Euro. Ulterior, insularii au disputat nu mai puțin de 5 meciuri de pregătire, cu o victorie în Finlanda (1-0)  încadrată de câte două eșecuri, ultimul în SUA, 2-3 în ianuarie: a marcat în toate, a luat gol în patru dintre ele.

(Foto: Guliver/Getty Images).

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Danemarca – Islanda

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *