Multe atuuri în dreptul lui Bilbao, dar Valencia vrea să-și salveze sezonul

martie 17, 2016

diego alves valencia

EUROPA LEAGUE, ”OPTIMI”, VALENCIA – ATH. BILBAO, joi, 17.03, ora 20:00

Abia pe locul 12 în Primera, Valencia caută salvarea sezonului în Europa League. Pentru a ajunge în ”sferturi”, ”liliecii” trebuie să răstoarne pe teren propriu handicapul din prima manșă cu Bilbao, 0-1  (Raul Garcia  20). Ei nu trec, însă, printr-o perioadă prea bună. Au pierdut ultimele 3 partide, două fără să înscrie, și au obținut numai o victorie în precedentele 5 meciuri, în toate competițiile. Au cedat și anterioarele două jocuri de acasă, ambele cu câte trei goluri încasate. Mai mult, Gary Neville și elevii săi nu au bifat decât două succese de 8 dispute încoace, doar într-una defensiva nefiindu-le învinsă. Totuși, în faza anterioară a competiției, ei au izbutit cel mai categoric triumf stagional, 6-0 cu Rapid Viena. Veniți din Ligă, au strâns pe propria arenă două înfrângeri și 3 victorii în actuala campanie continentală.

Athletic Bilbao se prezintă pe ”Mestalla” neînvinsă de 6 întâlniri, cu un egal, apoi 5 victorii, toate cu gol dat, 3 fără să fi luat. Din ultimele 5 deplasări a câștigat 4, toate cu defensiva rămasă nebătută, precedentele 3 la rând. Bascii au înscris în 12 din cele 13 meciuri jucate în ediția în curs din EL, în alte 6 partide neprimind gol. Ambele eșecuri suferite au fost pe teren străin.

În afara disputei din tur, cele două formații spaniole s-au mai înfruntat de două ori în campionat, cu Bilbao dublu învingătoare, 3-1 acasă, 3-0 ”afară”. Bascii sunt, de altfel, neîntrecuți în anterioarele 8 dueluri directe, cu 4 succese și 4 remize, indiferent de întrecere. Ultimul triumf al Valenciei a fost pe ”Mestalla”, 3-2 în octombrie 2012. All-time, s-au adunat 175 de precedente, bilanț 68-41-66.

Trei absențe la gazde, Joao Cancelo, Cherishev și Bakkali, toți accidentați. Incerți sunt Enzo Perez și Andre Gomes. Oaspeții nu-l au la dispoziție pe Inaki Williams.

(Foto: Guliver/Getty Images).

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Valencia – Ath. Bilbao

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *