Duel spaniol cu avantaj psihologic pentru Bilbao

martie 10, 2016

athletic bilbao

EUROPA LEAGUE, ”OPTIMI”, ATH. BILBAO – VALENCIA, joi, 10.03, ora 22:05

Cele două echipe tocmai s-a înfruntat în Primera, la Valencia, cu Bilbao triumfătoare, scor 3-0 (Sabin Merino 73, Muniain 77, Aduriz 80), după ce se impusese și în turul de acasă cu 3-1 (Laporte 34, Susaeta 60, Aduriz 69 – Dani Parejo 20). Athletic a ajuns la 7 dueluri directe fără eșec, cu trei victorii și patru egaluri. Ultimul succes al Valenciei a fost pe teren propriu, 3-2 în octombrie 2012 în Primera. Tot în acel an, dar în martie, a bifat anteriorul triumf de pe ”San Mames”, scor 3-0. În istorie au avut loc 174 de înfruntări directe, bilanț 65-41-68.

Bilbao este neînvinsă de patru meciuri, cu o remiză, apoi 3 victorii. Anterioara înfrângere a suferit-o chiar acasă, 0-1 în derbyul basc cu Real Sociedad, totodată unica dispută din ultimele 7 în care nu a înscris. Pe ”San Mames” a cam avut probleme de ceva timp: s-a impus în precedenta vizită primită, 4-1 cu La Coruna, după o pauză de trei partide (două egaluri, un insucces). Totuși, pe lângă Sociedad, doar FC Barcelona (de două ori) și Real Madrid au mai putut învinge la Bilbao.

De patru jocuri, Valencia a intercalat câte o victorie cu câte un eșec. S-a descurcat mai bine pe teren străin, unde a triumfat mereu de trei dispute încoace. În tot sezonul, de ”afară” s-a întors cu 9 succese, 3 remize și 11 înfrângeri, marcând în 14 dintre acestea.

Bascii nu au cedat deloc în cele 6 dueluri (4 victorii) de acasă din actuala Europa League și au înscris în 11 din totalul de 12 partide. În ”16”-imi e depășit-o pe Marseille, 1-0 în Franța, 1-1 acasă. Venită din Champions, Valencia a dat de pământ cu Rapid Viena, 6-0 pe ”Mestalla” și 4-0 în Austria.

Inak Williams și Ibai, ambii accidentați, lipsesc de la Bilbao, nu și golgheterul Aduriz, care a acuzat dureri musculare. În același timp, titularul dintre buturi, Iraizoz, îi va ceda din nou locul celui ales să apere în Europa, Herrerin. ”Liliecii” nu se pot baza pe Bakkali și Cherishev, tot cu probleme medicale.

(Foto: Guliver/Getty Images).

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Ath. Bilbao – Valencia

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *