Marseille vrea să rezolve problema terenului propriu: 10 meciuri fără victorie

februarie 21, 2016

monnet paquet st. etienne

FRANȚA LIGUE 1, MARSEILLE – ST. ETIENNE, duminică, 21.02, ora 15:00

De zece partide nu a mai câștigat Marseille pe teren propriu. Ultimul succes al său pe ”Velodrome”, și abia al doilea din actuala Ligue 1, datează tocmai din 13 septembrie, un 4-1 cu Bastia. De atunci a înregistrat 7 egaluri, între care patru de 1-1, și 3 înfrângeri, doar o dată nemarcând. Aceasta este una dintre cauzele pentru care trupa spaniolului Michel nu ocupă decât locul 11, cu 35 de puncte în 26 de etape, fiind ultima din clasament cu golaveraj pozitiv, 36-27. Cu multe egaluri în cont, 8, Oympique e fără triumf de două runde. Recentul 1-2 de acasă cu PSG este unicul eșec din precedentele 13 jocuri, perioadă în care numai o dată nu a înscris. De cinci meciuri încoace însă a dat doar câte un gol.

Pe a 4-a poziție, de Europa League, dar vizând una de Champions League, St. Etienne (40p) are un golaveraj sărac, 31-29. Două succese și o remiză a realizat după anterioara înfrângere, 0-2 pe teren propriu cu PSG, în singura partidă din precedentele 8 în care nu a marcat. În deplasare nu a mai cedat de la un 1-2 la Nantes, urmat de un nul și două triumfuri. În total, de pe teren străin, alb-verzii s-au întors cu 5 victorii, un egal și 7 eșecuri.

Olympique s-a impus în tur cu 2-0 (Batshuayi 41, Nkoudou 51) și tot ea s-a comportat mai bine sezonul trecut 2-1 acasă, 2-2 ”afară”. Ultimul succes al lui St. Etienne a fost pe propria arenă, 2-0 în mai 2013, iar pe ”Velodrome” – 5-3 tocmai în august 1979: de atunci au fost 19 victorii ale ”olimpicilor” și 3 remize. Acum, ambele punctează mai mult la reluare, când Marseille a dat 67 la sută dintre goluri, în timp ce adversarii au avut 65 la sută.

Ocampos, Dja Djedje și B. Mendy sunt jucătorii cu probleme medicale din tabăra gazdelor. Oaspeții își fac griji cu Roux, Corgnet, Perrin, Polomat, Assou-Ekotto, Hamouma, Clerc, Beric.

(Foto: Guliver/Getty Images).

Ofertă Casa Pariurilor cote meci Marseille – Villarreal

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *