PSG, încă un pas spre record

februarie 13, 2016

di maria psg

FRANȚA LIGUE 1, PSG – LILLE, sâmbătă, 13.02, ora 18:00

Cu 69 de puncte adunate în 25 de etape, liderul PSG se află înaintea unei noi încercări de a rămâne invincibil pe plan intern. Cu cele mai multe victorii (22), cu cele mai puține egaluri (3), cu cel mai bun atac, dar și apărare, golaveraj 63-12, echipa condusă de Laurent Blanc, care tocmai și-a prelungit contractul cu doi ani, dă ochii cu Lille. Nimeni alta decât viitoarea adversară din finala Cupei Ligii, singura formație de la locul 11 în jos fără golaveraj negativ, 20-20, beneficiind de a doua cea mai bună defensivă, dar și de al doilea cel mai slab atac.

Doar într-un 0-0 la Angers nu au marcat parizienii. De atunci, aceștia și-au trecut în cont 9 succese consecutive. Pe teren propriu nu au ratat decât două puncte, într-un 2-2 cu Bordeaux.

De pe a 15-a poziție, cu 30 de puncte, Lille se poate lăuda că a strâns cele mai multe remize, 12. Nu a mai cedat de trei runde, cu două egaluri la unu și un succes cu 1-0: în șase din ultimele 7 jocuri a înscris doar câte o dată. În total, are 13 partide cu câte un gol dat, dar și alte 13 cu câte un gol luat, plus 9 partide fără gol primit și tot atâtea fără nicio reușită. 2-1 la Caen pe 5 decembrie a rămas unica victorie din deplasare, completată de 8 remize și 3 înfrângeri.

Brazilianul Lucas Moura (57) a decis victoria lui PSG din tur, scor 1-0. Ultimul triumf al lui Lille a fost acasă, 2-1 în aprilie 2012, iar pe ”Parc des Princes”  – 1-0 tocmai în aprilie 1996 prin golul semnat de Collot, actualul secund al antrenorului Frederic Antonetti. De atunci, la Paris s-au consemnat 9 victorii ale gazdelor (6-1 în sezonul trecut) și 7 remize. În total, au fost 38 de dueluri directe în Capitală, bilanț 20-13-5.

Blanc i-a recuperat pe Pastore și Van der Wiel, în timp ce Verratti rămâne incert. E posibil ca Lavezzi să fie menajat deoarece se așteptă să plece în curând la chinezii de la Hebei pentru 6 milioane de euro și un câștig anual al său estimat între 13 și 15 milioane de euro. De la Lille numai Maignan are probleme medicale.

(Foto: Guliver/Getty Images).

Ofertă Casa Pariurilor cote meci PSG – Lille

Etichete: ,

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *